Energetska medicina - Dona Eden



Vi ste mreža energija.

Vaše telo je osmišljeno da isceljuje samo sebe. Sposobnost tela da održava svoje zdravlje i savladava bolest, predstavlja u stvari jedan od najneobičnijih podviga prirode. Ali vi ste smešteni u svet koji sistematski ometa tu prirodnu sposobnost, i ako zaista želite da napredujete, neophodno je vaše svesno učešće u sopstvenom zdravlju.

Vaši sopstveni energetski sistemi, kao što su vaši meridijani (energetski putevi vašeg tela) i čakre (energetska središta vašeg tela) emituju elektromagnetnu energiju i svetlost. Energije koje su suptilnije od bilo čega što smo naučili da merimo, takođe prebivaju u vama i oko vas, i one su ključ energetske medicine.

Rad s energijama je rad na duši.

Duša je izvor najsuptilnijih energija vašeg bića. Pa ipak, ta suptilna energija daje oblik svemu drugom oko vas, od vaših ćelija, do vašeg osećaja sopstva.

Ravnoteža je glavna tačka energetske medicine, baš kao što je homeostaza glavna tačka biologije. Svi sistemi se kreću u pravcu energetske ravnoteže, stanju unutrašnje stabilnosti i usklađenosti s drugim energijama. Kada je jedan od vaših sistema fizičke energije hronično van ravnoteže, ili kada nekoliko sistema nisu u skladu jedan s drugim, ni vaše telo ne radi dobro.

Nekoliko aspekata modernog života otežava vašem telu, možda više no ikad do sada u istoriji, održavanje energetske ravnoteže koja bi ga najbolje čuvala i negovala, koji se kreću u rasponu od višestrukih i veoma istančanih psiholoških napora, preko toga da smo okruženi zagađenim vazduhom, izmenjenom hranom i veštačkom elektromagnetskom energijom.

Dok tehnologije za očitavanje suptilnih energija očigledno napreduju, sva oruđa koja su vam zaista potrebna ugrađena su u vašu sopstvenu fiziologiju. 

Naše isceljivačke sposobnosti još uvek borave u našim predačkim kostima, našim isceliteljskim rukama, u našim samilosnim srcima i našim intuitivnim mozgovima. 



Delovi teksta sa 
http://www.esotheria.com/telesni-hram/159-energetska-medicina-